Η οδυνηρή αρθρίτιδα στα γόνατα συνδέεται με πρόωρο θάνατο

  • Τετάρτη, Οκτ 5, 2016

Γυναίκες με πόνο που σχετιζόταν με την οστεοαρθρίτιδα είχαν σχεδόν διπλάσιες πιθανότητες πρόωρου θανάτου από οποιοδήποτε αίτιο σε σχέση με όσες δεν είχαν πόνο στα γόνατα από οστεοαρθρίτιδα, ανακάλυψαν Βρετανοί ερευνητές.
Η οδυνηρή αρθρίτιδα στα γόνατα συνδέεται με αυξημένο κίνδυνο πρόωρου θανάτου στις γυναίκες, σύμφωνα με νέα έρευνα.

Ο Dr. Stefan Kluzek, του University of Oxford, δήλωσε ότι τα ευρήματα υποδεικνύουν ότι ο πόνος στο γόνατο, στην οστεοαρθρίτιδα, όπως αναφέρθηκε από τις ασθενείς, σε αντίθεση με τον πόνο στο χέρι φαίνεται να είναι σημαντικός παράγοντας που οδηγεί σε πρόωρη καρδιαγγειακή θνησιμότητα και πιθανόν συνδέεται με μειωμένη κινητικότητα.

Δεν υπήρχε αυξημένος κίνδυνος πρόωρου θανάτου σε γυναίκες που είχαν πόνο οστεοαρθρίτιδας στα χέρια. Ούτε γυναίκες με αρθρίτιδα στα γόνατα (όπως έδειξε ακτινογραφία) αλλά δεν εμφάνιζαν πόνο αντιμετώπιζαν αυξημένο κίνδυνο πρόωρου θανάτου, σύμφωνα με την έρευνα.

Οι ερευνητές ανέλυσαν στοιχεία μεσήλικων γυναικών από τη Βρετανία οι οποίες παρακολουθήθηκαν για 22 χρόνια κατά μέσον όρο.

Η έρευνα παρουσιάστηκε στο συνέδριο World Congress on Osteoporosis, Osteoarthritis and Musculoskeletal Diseases στο Μιλάνο της Ιταλίας.

Στοιχεία που παρουσιάζονται σε συνέδρια συνήθως θεωρούνται προκαταρκτικά μέχρι να δημοσιευτούν σε ιατρικό περιοδικό.

Ο Kluzek δήλωσε ότι χρειάζεται περαιτέρω έρευνα για να κατανοηθεί πώς οι άνθρωποι προσαρμόζονται στον πόνο στα γόνατα και πώς οδηγούνται σε καρδιαγγειακή βλάβη.