Ιστορικό:

2000 - Ο οπτικός Χρήστος Παπανικολάου ίδρυσε μία εταιρεία οπτικών χονδρικής πώλησης με την επωνυμία «ΟΠΤΟ» (“OPTO”), η οποία σύντομα έγινε ο καλύτερος προορισμός για οικονομικούς οπτικούς σκελετούς και γυαλιά ηλίου στην Ελληνική Αγορά. Μέσα στα επόμενα  χρόνια, η ΟΠΤΟ έχει δημιουργήσει ένα δίκτυο με πάνω από 250 καταστήματα οπτικών, έχοντας τους σαν μόνιμους πελάτες και η βασική ιδέα της εταιρείας η οποία ήταν πάντα προσανατολισμένη στην οικονομία, επέτρεψε σε αυτήν την οικογενειακή επιχείρηση να διεισδύσει  βήμα προς βήμα σε όλες τις αγορές της Ελλάδας.

2001 – Από μία οικογενειακή επιχείρηση, μετατρέπεται στην εταιρεία «ΟΠΤΟ» και γίνεται εξουσιοδοτημένος έμπορος των ξένων παραγωγών στον τομέα της οφθαλμολογίας και του οπτικού εξοπλισμού.

2002 – Αναπτύσσει τον τομέα λειτουργίας της στο χονδρικό εμπόριο οπτικών και οφθαλμολογικών οργάνων. Παρέχει τεχνική υποστήριξη για όλα τα όργανα με 3 τεχνικούς ιατρικών οργάνων και στις 5 χώρες στις οποίες δραστηριοποιείται.

2003 – Η OptoTechnika είναι η πρώτη θυγατρική εταιρεία η οποία ξεκίνησε τη λειτουργία της παρέχοντας οπτικά και οφθαλμολογικά όργανα για όλους τους οπτικούς και γιατρούς σε νοσοκομεία και ιδιωτικές κλινικές.

2004 – Η εταιρεία γίνεται ΟΠΤΟ ΕΛΛΑΣ Ο.Ε. και εξαπλώνει τις συνεργασίες της πέρα από την Ελλάδα, δημιουργώντας συμμαχίες με ιατρικές εταιρείες
(υπο-διανομείς) στις χώρες στις οποίες δραστηριοποιείται. Η ΟΠΤΟ σαν εξουσιοδοτημένος αντιπρόσωπος επώνυμων οφθαλμολογικών μηχανημάτων επεκτείνει το δίκτυο και τη δυναμική των πωλήσεων σε κάθε χώρα.

2006 – Η ΟΠΤΟ στρατολογεί δυναμικές πωλήσεων από τον τομέα των ενδοφθάλμιων φακών και εξελίσσει τον τομέα λειτουργίας της στο χονδρικό εμπόριο ενδοφθάλμιων φακών και χειρουργικών αναλώσιμων στο οφθαλμολογικό χειρουργείο.

2008 – Δημιουργείται η OptoMedical σαν δεύτερη θυγατρική εταιρεία η οποία αρχίζει να παρέχει ενδοφθάλμιους φακούς, χειρουργικά μηχανήματα και αναλώσιμα σε όλα τα Κρατικά Νοσοκομεία, συμμετέχει σε κρατικούς διαγωνισμούς και αποκτά συνεργασίες σε όλες τις χώρες που δραστηριοποιείται με ιδιωτικές κλινικές και χειρουργούς. Μέσα στα επόμενα 2 χρόνια η ΟΠΤΟ γίνεται ένας από τους βασικούς προμηθευτές για τα Ελληνικά Νοσοκομεία.

2009 – Η εταιρεία θέτει το θεμέλιο λίθο για τον νέο τομέα Πλαστικής Χειρουργικής και Ορθοπεδικής.

2011 – Η εταιρεία μεταφέρεται σε νέες εγκαταστάσεις και καθιερώνει ένα σύστημα διαχείρισης ποιότητας το οποίο είναι σε συμμόρφωση με το διεθνές πρότυπο

2012 – Η Οπτο Ελλάς καταφέρνει να οργανώσει ένα πλήρες φαρμακευτικό δίκτυο με οφθαλμολογικά, ορθοπεδικά και δερματολογικά προϊόντα.

2013 – Η Οπτο Ελλάς επεκτείνει το δίκτυο πωλήσεων της σε Ελλάδα και Κύπρο.

2014 – Με τεράστια επιτυχία η Οπτο Ελλάς λανσάρει δυναμικά ορθοπεδικά προϊόντα στην αγορά και επονομάζεται επίσημος αντιπρόσωπος πολυεθνικών εταιριών σε κατηγορίας όπως η οφθαλμολογία και τα ορθοπεδικά

2015 – Η ΟΠΤΟ ΕΛΛΑΣ επεκτείνεται με την δημιουργία νέων γραφείων στην Αθήνα.

Τι κάνουμε;

   Κατά τη διάρκεια των τελευταίων ετών, η «ΟΠΤΟ ΕΛΛΑΣ» έχει αναπτύξει στενές σχέσεις με πλήθος ιατρικών εταιρειών ειδικευόμενων στην Οφθαλμολογία, Πλαστική Χειρουργική και Ορθοπεδική. Έτσι είμαστε σε θέση να παρέχουμε ένα ευρύ φάσμα διαφορετικών προϊόντων. Επιπλέον, οι προμήθειές μας περιλαμβάνουν φαρμακευτικό και ιατρικό εξοπλισμό καθώς και νοσοκομειακά αναλώσιμα και όργανα.

   Παρέχουμε διάφορες προμήθειες και εξοπλισμό για το Υπουργείο Υγείας, για Νοσοκομεία Δημόσια και Ιδιωτικά, για οικογενειακά ιατρεία, ιδιωτικές πολυκλινικές, ιδιωτικά φαρμακεία, ιδιωτικά εργαστήρια, διαγνωστικά κέντρα κλπ.· σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Τίρανα, Σκόπια, Λάρνακα, Πρίστινα, Μιτρόβιτσα

Η ΟΠΤΟ έχει εξαιρετική εμπειρία στο τομέα των πωλήσεων και προσφέρει στους συνεργάτες της ένα πλήρες φάσμα υπηρεσιών:

  • Προώθηση και μάρκετινγκ
  • Εισαγωγή
  • Αποθήκευση
  • Πωλήσεις
  • Συντήρηση και Εγκατάσταση
  • Εγγύηση
  • Διοργάνωση εκπαιδεύσεων, εργαστηρίων, εκθέσεων των προϊόντων κλπ.