Μαρτυρίες

goranΔρ Goran Skog, NIMI (Νορβηγικό Ινστιτούτο Αθλητικής Ιατρικής)
Πρωτοξεκίνησα να χρησιμοποιώ το Crespine Gel όταν άρχισα να εργάζομαι στο Ινστιτούτο NIMI το Νοέμβριο του 2010. Κάνω πολλές εγχύσεις με τη χρήση ακτίνων Χ, και στα ισχία. Μέσα σε σύντομο διάστημα, εφήρμοσα τη θεραπεία Crespine Gel σε 20 ισχία και δηλώνω εντυπωσιασμένος από τα άμεσα αποτελέσματα που έχει στους ασθενείς μου. Οι περισσότεροι από αυτούς παρουσίασαν σημαντική βελτίωση αμέσως! Ανυπομονώ με ενθουσιασμό να δω τα μακροπρόθεσμα αποτελέσματα σε αυτούς τους ασθενείς.

rafnΔρ Rafn Lindal Bjornsson, NIMI (Νορβηγικό Ινστιτούτο Αθλητικής Ιατρικής)
Εντός του 2010 εφήρμοσα σε πολλούς ασθενείς τη θεραπεία με Crespine Gel, κάνοντας εγχύσεις σε αστραγάλους, γόνατα, ισχία και ώμους. Θεωρώ ότι πρόκειται για ένα συναρπαστικό προϊόν. Το Crespine Gel φαίνεται ότι έχει πιο μακροπρόθεσμα αποτελέσματα από άλλους τύπους προϊόντων με υαλουρονικό οξύ και την κορτιζόνη. Αυτό για τον ασθενή σημαίνει λιγότερο συχνές εγχύσεις και μικρότερο κόστος.

wolfgangΔρ Wolfgang Schmitt, Κλινική OTS , Μαρμπέγια
Ως ορθοπεδικός χειρουργός, έχω χρησιμοποιήσει το Crespine Gel σε πάνω από 100 επιλεγμένους ασθενείς μέσα σε ένα χρόνο. Δεν σημειώθηκε καμία επιπλοκή όσον αφορά την ανοχή του εμφυτεύματος (τζελ). Οι περισσότεροι από τους ασθενείς μου έχουν οστεοαρθρίτιδα στην άρθρωση του γόνατος. Το Crespine Gel μπορεί να χρησιμοποιηθεί ακόμη και σε περιπτώσεις οστεοαρθρίτιδας σταδίου III για να καθυστερήσει την αρθροπλαστική γονάτου.
Η χρήση του Crespine Gel ενδείκνυται επίσης για περιπτώσεις συνδρόμου υπακρωμιακής προστριβής (ηλικιωμένοι) ή ασθενείς μεγαλύτερης ηλικίας με δευτερεύουσα οστεοαρθρίτιδα στην άρθρωση του ώμου. Η  εφαρμογή εξάλλου με μία μόνο ένεση είναι κάτι πολύ βολικό για τους ασθενείς διότι δεν χρειάζεται να έρθουν για θεραπεία παρά μόνο μία φορά, να κάνουν μόνο μία έγχυση διατρέχοντας μόνο μία φορά κίνδυνο μόλυνσης της άρθρωσης. Σε σοβαρές περιπτώσεις αρθρίτιδας χρειάστηκε να επαναλάβουμε την έγχυση μετά από 4 μήνες, αλλά τα αποτελέσματα διαρκούν κατά μέσο όρο από 6 έως 12 μήνες.

 

Σχετικά με την οστεοαρθρίτιδα

Η οστεοαρθρίτιδα προκαλείται από τη φθορά των χόνδρων. Ο χόνδρος είναι το σκληρό ελαστικό υλικό που καλύπτει και προστατεύει τις άκρες των οστών. Κομμάτια του χόνδρου μπορούν να αποκολληθούν και να προκαλέσουν πόνο και οίδημα στις αρθρώσεις μεταξύ των οστών. Ο πόνος και το οίδημα ονομάζονται φλεγμονή. Με τον καιρό, ο χόνδρος μπορεί να φθαρεί εντελώς και τα οστά τρίβονται μεταξύ τους. Η οστεοαρθρίτιδα μπορεί να προκληθεί σε οποιαδήποτε άρθρωση, συνήθως όμως αφορά τα ισχία, τα γόνατα, τα χέρια και τη σπονδυλική στήλη.

Η οστεοαρθρίτιδα είναι μια πάθηση που επηρεάζει τις αρθρώσεις του σώματος. Μπορεί να προκληθεί σε οποιαδήποτε άρθρωση, συνήθως όμως αφορά τα χέρια και τις αρθρώσεις που φέρουν βάρος όπως των ισχίων, των γονάτων, των ποδιών και της σπονδυλικής στήλης.

Ο χόνδρος είναι το σκληρό ελαστικό υλικό που καλύπτει και προστατεύει τις άκρες των οστών. Στις υγιείς αρθρώσεις, ο χόνδρος λειτουργεί ως αποσβεστήρας κραδασμών όταν τοποθετείται βάρος στην άρθρωση. Η ολισθηρή επιφάνεια του χόνδρου επιτρέπει στα οστά να κινούνται με ομαλό τρόπο. Όταν μια άρθρωση υποστεί οστεοαρθρίτιδα, ο χόνδρος γίνεται σταδιακά τραχύς και λεπτός, ενώ το οστό από κάτω γίνεται πιο πυκνό.
Η οστεοαρθρίτιδα θεωρείται μη φλεγμονώδης αρθρίτιδα. Αυτό σημαίνει πως δεν σημειώνεται φλεγμονή (οίδημα). Πρόσφατες έρευνες ωστόσο δείχνουν ότι αυτό δεν αληθεύει. Αν και δεν υπάρχει συνήθως οίδημα στο αρχικό στάδιο της πάθησης, καθώς εξελίσσεται η πάθηση μπορεί να σημειωθεί φλεγμονή. Κομμάτια του χόνδρου αποσπώνται και κυκλοφορούν εντός της άρθρωσης με αποτέλεσμα να επηρεάζονται άλλοι μαλακοί ιστοί και να προκαλείται πόνος και οίδημα μεταξύ των οστών. Αυτό επιφέρει δυσκολία στην κίνηση της άρθρωση.

Με τον καιρό, καθώς φθείρεται ολοένα και περισσότερο ο χόνδρος, τα οστά μπορούν να σχηματίσουν εξογκώματα στις άκρες. Αυτά τα εξογκώματα αποκαλούνται υπερτροφία του οστού. Ο χόνδρος μπορεί επίσης να φθαρεί εντελώς με αποτέλεσμα τα οστά να τρίβονται μεταξύ τους.


pdf crespine greekvideo demo